WhatsApp Web nasıl kullanılır?

Anlık mesajlaşma uygulaması olan olan WhatsApp; kişilere yazılı mesajlaşma, sesli mesajlaşma, görüntülü görüşme, fotoğraf ve video gönderme gibi bir çok iletişim özelliği sağlayan popüler bir iletişim aracıdır. Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahiptir. 

WhatsApp uygulamasını ücretsiz olarak Iphone, Android, Windows Phone ve Mac gibi bir çok cihaza kurup kullanabilirsiniz. WhatsApp uygulamasını kullanabilmeniz için internet bağlantısına ve telefon numarasına sahip olmanız yeterlidir. 

WhatsApp 2015 yılından itibaren bilgisayar ve tabletlerde kullanılmaya başlanmıştır. Whatsapp'ın bu özelliği küçük klavyede yazı yazmak istemeyenleri, telefondan net göremediği fotoğrafları bilgisayarından incelemek isteyenleri, uygulama üzerinden atılmış dosyaları bilgisayarına aktarmak isteyenleri oldukça sevindirmiştir. Peki, birçok alanda işimizi kolaylaştıran WhatsApp Web özelliğine nasıl erişim sağlayabiliriz. Whatsapp Web'e erişim sağlamak oldukça kolaydır. Bunun için telefonunuzdaki Whatsapp sürümünün güncel olduğundan emin olmalısınız. WhatsApp uygulamasını Microsoft Store üzerinden bilgisayarınıza kurabilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayar veya tabletinizde Chrome, Safari, Opera, Firefox vb. tarayıcılardan herhangi biriyle https://web.whatsapp.com/ sitesini ziyaret ederek faydalanabilirsiniz. 

WhatsApp - Microsoft Apps İndirmek İçin Tıklayın

WhatsApp'a bilgisayardan nasıl giriş nasıl yapılır?

  • WhatsApp uygulamasını bilgisayarınıza kurun.
  • Microsft Uygulamalarından kurduğunuz WhatsApp uygulamasını açın.
  • Telefonunuzdan WhatsApp'a giriş yapın.
  • Sağ üst köşede yer alan üç nokta işaretine tıklayın. 
  • Açılan bölümde "Bağlı Cihazlar" kısmına tıklayın.
  • Karşımıza çıkan ekranda "Cihaz Bağla" dedikten sonra QR kodu tarama ekranı çıkacaktır.
  • Masaüstü uygulamanızda karşınıza çıkan QR kodu telefonunuza okutun. 

WhatsApp Web giriş nasıl yapılır?

  • https://web.whatsapp.com/ adresini ziyaret edin.
  • Telefonunuzdan WhatsApp'a giriş yapın.
  • Sağ üst köşede yer alan üç nokta işaretine tıklayın. 
  • Açılan bölümde "Bağlı Cihazlar" kısmına tıklayın.
  • Karşımıza çıkan ekranda "Cihaz Bağla" dedikten sonra QR kodu tarama ekranı çıkacaktır.
  • WhatsApp Web'de karşınıza çıkan QR kodu telefonunuza okutun. 

Yukarıda belirtilen işlemler eksiksiz olarak uygulandığında WhatsApp web'e girişiniz sağlanmış olacaktır. Whatsapp Web telefonunuzla bağlantılı olarak çalıştığı için masaüstünden işlem yapacağınız süre boyunca telefonunuzun da internet bağlantısının iyi ve ekranının açık olduğundan emin olmalısınız. Veri kaybını önlemek için bu işlem boyunca wifi bağlantısı kullanabilirsiniz. Güvenliğiniz için işiniz bittiğinde masaüstünden çıkışınızı sağlamayı unutmayınız. Çünkü WhatsApp Web ile giriş yaptığınız her cihaz uygulama içinde gönderdiğiniz ya da aldığınız tüm kişisel verilere ulaşabilmektedir. Ancak bilgisayar veya tabletinizden açtığınız oturumu kapatmayı unuttuğunuzda da telefonunuzdan Whatsapp Web'e girerek hangi cihazların WhatsApp eriştiğine göz atabilir, dilerseniz bağlantılarını sonlandırabilirsiniz. 

 

WhatsApp Web çıkış nasıl yapılır?

  1.  Bilgisayarınızda WhatsApp'tan çıkış yapmak için; Windows'da WhatsApp Masaüstü'nü açın. Sohbetler listesinin yanında bulunan Ayarlar simgsine tıklayın ardından Genel ve Çıkış Yap'a tıklayın. 

  2. Telefonunuzda WhattsApp'tan çıkış yapmak için; telefonunuzda yüklü WhatsApp uygulamasını açın. Ayarlar'a gidin ve Bağlı Cihazlar'a tıklayı. Çıkış yapmak istediğiniz cihazı seçin ve Çıkış Yap'a tıklayın.